Ai Yori | Medcos IPL Ontharing
15448
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15448,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

MEDCOS IPL ONTHARING

Wilt u zich ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heeft u altijd zo’n last van ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden!

 

Hoe dit kan? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

 

Hoe werkt de MedCos IPL?

Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de MedCos® IPL methode met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.

 

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.

 

Welke behandelingen kun je uitvoeren met de MedCos IPL?

 • Ongewenste haargroei
 • Huidveroudering
 • Acne

 

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid.

 

Hoe weet de cliënt of een behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. De cliënt zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Laat u niet misleiden door salons die beweren dat u na 4 tot 6 behandelingen het gewenste resultaat heeft bereikt. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken.

 

Contra-inidicaties

 •  Koorts of infecties
 •  Zwangerschap en borstvoeding
 •  Epilepsie
 •  Pacemaker
 •  Gordelroos
 •  Verse operatie littekens
 •  Metalen in of onder de huid waar we behandelen
 •  Tatoeages
 •  Eczeem en psoriasis wel, maar de actieve plekken worden absoluut vermeden

 

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven. Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft de cliënt nauwelijks rendement van de behandelingen.

Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze op te brengen na het harsen of epileren. Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

 

Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling het niet werkt?

 • Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.
 • Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door IPL niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleiding plaatsvindt.
 • Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).
 • Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat u de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

 

Kan ik ook minderjarigen behandelen tegen overmatige haargroei?

Dit hangt af van het al dan niet volgroeid zijn. Dit is individueel te bekijken en altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd. Wet B.I.G. 16 jaar.

 

Kan ik gebleekte haartjes behandelen tijdens de gehele kuur?

Tot 1 week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

 

Komen de haren niet meer terug?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.

Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.

Wij adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 2x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet uw cliënt optimaal van zijn/haar ontharingsbehandeling.

 

Waarom is ontharen tijdens het gebruik van sommige medicijnen niet aan te raden?

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor hoog energetisch licht. Laat uw klant goed de bijsluiter van het gebruikte medicijn er nog eens goed op na lezen, of laat hem/haar kijken op www.geneesmiddelenrepertorium.nl. Een overgevoeligheid voor sterk licht kan optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes:

 • Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.)
 • Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva).
 • Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St.Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra)
 • Een kuur van antibiotica of penicilline
  Individueel kan weleens van deze richtlijn worden afgeweken, namelijk wanneer een bepaald medicijn al jaren slikt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt: dus nooit last had van zonne-allergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kunt dan een paar testpatches uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. En als dat goed gaat, kunt u wel de plekken behandelen waarmee uw klant niet in de zon komt, bijvoorbeeld de oksels.

Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.

Uw kunt pas beginnen met een IPL ontharingsbehandeling/kuur beginnen als genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.

De wens tot ontharing mag geen reden zijn deze belangrijke medicijnen af te bouwen.

 

Adviezen Medcos IPL ontharen voor, tijdens en na een behandeling:
Algemeen gedurende behandelprocedure

 • 6 weken voortijd niet meer harsen of epileren, Scheren mag wel.
 • 6 weken voortijd geen ontharingscrème gebruiken.
 • Voorkom fel zonlicht (gebruik een sunblock).
 • Geen zonnebank.
 • Direct na een behandeling geen deodorant gebruiken, bij IPl ontharing van de oksels. Na een uur kunt u weer deodorant gebruiken.

 

Voor de behandeling

 • 4 weken voortijd geen zonnebank of zonnebad.
 • 4 weken voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème, bodylotion of deodorant op de te behandelende gebieden aanbrengen.
 • Zorg dat de te behandelende gebied geschoren is op de dag van de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 2-3 dagen ervoor.

 

Na de behandeling

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden.
 • Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad.
 • Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen.
 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.

Benieuwd naar onze diensten?
Onze galerij geeft u een goede indruk!